Fesztiválszex: 3 masculan tipp, hogyan készülj fel rá okosan!

Fesztivál
2024. május 25

Elkezdődött itthon is a fesztiválszezon. Talán van is már jegyed valamelyikre, és alig várod, hogy összepakolhass, és végre bulizhass a barátaiddal. És akár összekavarj valakivel. Ebben a blogbejegyzésben összeszedtünk pár tippet, hogyan készülj fel rá, hogy ne legyen az egész egy rémálom.

Mi hiszünk abban, sőt tudjuk, hogy ha alaposan felkészülsz egy helyzetre, sokkal magabiztosabban mész bele. Vagyis tudsz sok kockázatot csökkenteni az alapos rákészüléssel, és így a testi-lelki egészséged biztonságban marad. Jaj, tudjuk, hogy ez most így elsőre elég “nagyis” szövegnek hangzik. Bár valószínűleg a nagyszüleid erősen eltanácsolnának a fesztiválszextől. Mi nem ezt tesszük, hanem összeszedtük, mire és hogyan érdemes készülni.

Fesztiválszex: akarod?

Az első dolog, amit gondolj át előtte, hogy vajon szeretnél-e fesztiválszexet,  szeretnél-e intimhelyzetbe keveredni valakivel. Ha a csajoddal vagy pasiddal mész, akkor gondoljuk, hogy igen, biztosan leszel ilyen szituban. Ha szóló vagy, akkor azt érdemes átgondolni, hogy milyen passzban vagy. Ismerkedős vagy inkább a barátaiddal bulizós hangulatban? Szakítós, csalódott, nem ismerkedős állapotban vagy pont az ellenkezőjét érzed, csak jöjjön valaki? Így tudatosíthatod magadban, hogy mit szeretnél, és fel tudsz készülni arra, amit választottál.

Könnyű elkapni nemi úton terjedő betegségeket

Nem szeretünk riogatni, de nagyon fontos tudnod, hogy itthon rosszul állunk az STD-kel. Ez azt jelenti, hogy sok a nemi beteg, és sokszor ki sem derül, mert nincsenek tünetei. Ugyanakkor, attól hogy nincsenek tünetei mondjuk a pasiknál a HPV-nek, sajnos évekkel később rákot okozhat a csajoknál. Több külföldi országban ez alap, itthon egyelőre sok tévhit övezi – de képzeljétek el, hogy az lenne a biztonságos, hogy ha fesztivál előtt mindenki elmenne nemi betegség szűrésre. Mert az óvszer megvéd a nemi úton terjedő betegségek ellen is, de csak akkor ha jól használod. Tehát, ha orál közben is használod – akár csaj, akár férfi a partnered – akkor biztonságos.

Készítsd tisztasági csomagot!

Talán emlékszel rá, hogy kisiskolás korunkban volt tisztasági csomag, amit a suliba kellett elvinni. Na, most készíts ilyet magadnak a fesztiválra! Egyébként szerintünk ez akkor is jól jön egy fesztiválon, ha nem akarsz szexelni senkivel. 

Mit tegyél a tisztasági csomagba?

  • masculan óvszert mindenképp! Csomagolj többet, hátha valakinek nem jutott eszébe a hátizsákjába tenni, és tudsz neki adni. 
  • törlőkendőket,
  • fertőtlenítő spray-t,
  • zsebkendőt,
  • vécépapírt,
  • törölközőt.
  • És olyan dolgokat, amiről tudod, hogy jól jöhet mondjuk egy sátoregyüttlét után.
Fesztiválszex alapkellékek

Tudjuk, hogy egy fesztiválon nehéz tisztának maradni, de nagyon figyelj a saját higiéniádra, mert piszkos kézzel az intimtájék körül is kellemetlen fertőzést lehet okozni. Főleg a csajok vannak ezeknek kitéve, mert a puncin keresztül könnyebben feljutnak a kórokozók, mint a péniszen keresztül. A porral még az is a probléma, ha véletlenül bekerül az óvszer alá, nagyon fájdalmas sérülést tud okozni. #truestory 😣

Fesztiválszex fullrészegen nem!!!

A közös beleegyezés mindig, minden körülmények között oltári fontos! És ez nem egy egyszeri igent jelent, hanem azt, hogy a partner abban a pillantban is akarja, amikor megtörténne. Attól még, hogy egy órája igent mondott, nem biztos, hogy az most is áll. Ha a másik annyira készen van, hogy beszélni is alig tud, akkor ne tekintsd azt döntésképes állapotnak! És ha olyat látsz, hogy valakit tök részegen, kikészülve zaklatnak, szólj a biztonsági őröknek!

Vigyázzatok egymásra a barátaiddal!

A baráti társaságotokkal fektessetek le előre néhány szabályt azzal kapcsolatban, hogyan fogtok egymásra vigyázni! Mielőtt elvonulsz valakivel, legalább egy barátod tudjon róla, hogy pontosan hol leszel és kivel! Találjatok ki egy találkozó pontot, ha esetleg elvesztenétek a telótokat, akkor melyik fánál, színpadrésznél találkoztok újra. Legyetek kapcsolatban egymással, akkor is, ha nem együtt vagytok végig. Így gondoskodtok róla, hogy ne legyetek egyedül, védtelenül, hiszen mindenkire figyel egy barát.

Hol?

Külföldi fesztiválokon láttunk kifejezetten alkalmi pároknak kitalált légyott sátrakat. Ami egy szuper megoldás a diszkrét, biztonságos és nyugodt körülmények megteremtéséhez. Itthon marad a saját sátrad leginkább. (A toi toi nagyon gáz megoldás! 😒) Szóval sátorverés közben próbálj egyenletes talajra építkezni – mondjuk ezt amúgy is megteszed valószínűleg. De egy éles kő rossz helyen nagyon fájdalmas tud lenni.

Barátok fesztivál sátornál

3

Vélemény, hozzászólás?