Így csinálj nyalókendőt óvszerből!

Óvszer nyalókás csomagolásban - nyalókendő koncepció
2024. március 26

Lehet, hogy elsőre elmosolyodsz, ha meghallod a “nyalókendő” kifejezést. Pedig ez egy szuper dolog arra, hogy megvédjen a nemi úton terjedő betegségektől orál közben is. Magyarországon sajnos keveset hallani róla, pedig nagyon könnyen csinálhatsz magadnak a kedvenc óvszeredből. Mutatjuk lépésről lépésre, hogy hogyan!

Először is: mi az a nyalókendő pontosan?

Lehet, hogy már találkoztál is vele, csak nem tudsz róla. A fogorvosnál ezzel védik meg a szád belsejét, hogy ne potyogjon bele minden – hivatalos nevén dental dam. Egy szilikon lap az egész, a lényege, hogy fizikai védelmet nyújtson. Itthon egy helyen lehet hivatalosan nyalókendőként vásárolni és dental demként néhány helyen. Viszont nagyon könnyen készíthetsz is magadnak a kedvenc masculan óvszeredből, és anyagilag is jobban jössz ki.

Ugye, az óvszer azért olyan tuti dolog, mert nem csak a nem kívánt terhesség ellen véd meg, hanem a nemi úton terjedő betegségtől is. Ha pasi vagy, és orális kényeztetésben van részed, akkor az óvszer ilyen szituációban is működik, vagyis orál közben is véd. Ugyanakkor ez fordítva sajnos nem igaz: a női nemi szervre nem lehet óvszert húzni, viszont orál közben is el lehet kapni bármit. Igen, akkor is, ha másik ápolt, helyes vagy jóképű. Ez utóbbit csak azért írjuk, mert van egy olyan tévhit, hogy aki “ápolt” az nem lehet nemi beteg, pedig ez sajnos egyáltalán nem így működik.

Barack rózsaszín háttéren hasadással - orál koncepció

Miért használj nyalókendőt?

Megértjük azt a félelmet, hogy mégis mit fog szólni a másik, ha egyszer csak előhúzol egy nyalókendőt… De gondolj arra, hogy a te és a másik egészségéért történik ez. A HPV teljesen láthatatlan például; lehet, hogy a másiknak nincsenek tünetei, de neked nőként akár évekkel később méhnyakrákot okozhat. Semmiképp nem akarunk ijesztgetni, csak szeretnénk az összes olyan információt átadni, amivel megóvhatod magad és a partnered, hogy kockázatok nélkül élvezhessétek a jó együttléteket.

Szóval nyalókendőt használhatsz “odalent” – elöl és hátul egyaránt!

Nyalókendő lépésről lépésre

Óvszerek, nyalókendő készítésének 1. lépése
Óvszerek, és olló nyalókendő készítésének 2. lépése
Óvszer és olló, nyalókendő készítésének 3. lépése
Óvszer és olló, nyalókendő készítésének 4. lépése
Óvszer és olló, nyalókendő készítésének 5. lépése
Óvszerból nyalókendő, nyalókendő készítésének 6. lépése

5

Vélemény, hozzászólás?