FONTOS – használati útmutató

Pár lábai az ágyban, óvszer használati útmutatót olvasva

Megmutatjuk, hogyan csináld: használati útmutató

NE PARÁZZ, VELÜNK BIZTONSÁGBAN VAGY! Persze fontos, hogy tisztában legyél az alapokkal, úgyhogy íme a használati útmutató… Gyere és győződj meg róla, hogy képben vagy, utána pedig add át magad az élvezetnek!

Hunyd be a szemed, és vegyél egy nagy levegőt. Tartsd bent egy pillanatig, és most hosszan fújd ki. Szuper, máris ellazultál, ugye? Ne izgulj, ez volt az egészben a legbonyolultabb.

Ha új vagy közöttünk és ez lesz az első alkalmad óvszerrel – először is gratulálunk: meghoztad életed egyik legfelelősebb döntését -, nyugodtan gyakorold először egyedül a felvételét. Tudod, így válsz majd ifjú Padawanból Jedi mesterré. (Ha nem vagy Star Wars fan fordítunk: gyakorlat teszi a mestert.)

1. HOGYAN BONTSD KI A CSOMAGOLÁST?

Végre eljött a pillanat! A csomagolás fogazott szélénél kezdd kibontani az óvszert, és ügyelj arra, hogy ne sértsd meg a körmöddel, ékszerrel vagy bármilyen más éles tárggyal. Óvatosan, tiszta kézzel vedd ki az óvszert a védőfóliából.

PRO TIPP: tartsd az ondótartályt (az óvszer fejénél lévő részt) a hüvelyk- és a mutatóujjad között, és bizonyosodj meg róla, hogy a gumigyűrű a külső oldalon van; így fogod tudni megfelelően legörgetni az óvszert.

2. JÖJJÖN A LÉNYEG!

Most, hogy meggyőződtél róla, hogy helyesen tartod az óvszert, helyezd a pénisz hegyére. Csippentsd meg az ondótartályt az ujjaiddal, hogy ne maradjon benne levegő, majd a szabad kezeddel görgesd le a merev péniszre az óvszert anélkül, hogy ráncolódna. TÁDÁM, készen is állsz arra, hogy belevesd magad az élvezetbe, miközben saját- és partnered egészségére is figyelsz. #safesexisgreatsex

Fontos, hogy megfelelő méretű óvszert válassz: ha túl kicsi, könnyen elszakadhat, ha túl nagy, akkor pedig lecsúszhat. Nem utolsó szempont az sem, hogy *számodra* kényelmes legyen. Pánikra viszont semmi ok, összeszedtük neked, hogy miként tudod meghatározni a tökéletes óvszerméretet ebben a cikkben. Szívesen 😌

3. AZ EGYÜTTLÉT UTÁN – MÉG NINCS VÉGE!

Tudjuk, hogy most rengeteg minden kavarog a fejedben, a testedben és csodálatos érzések kerítettek hatalmukba. Tényleg, megértjük.

De egy kicsit még maradj velünk, mert ez itt egy lényeges rész: mielőtt a pénisz elernyedne, a tövénél határozottan megfogva távolítsd el az óvszert. Így tudod megakadályozni, hogy lecsússzon és a tartalma esetlegesen kifolyjon. Ez nem csak higiéniai szempont, hanem azért is fontos, hogy a nemtervezett terhességet teljes biztonsággal elkerüljétek.

Ha nem hüvelyi, hanem anális behatoláshoz használjátok az óvszert, érdemes nagyobb falvastagsággal rendelkező terméket bevetni - máris kacsingat rád masculan Extra Long Pleasure óvszerünk -, hogy megelőzd az óvszer sérülését. Mindenképpen használjatok síkosítót is, hogy mindkettőtöknek csodás élmény legyen az együttlét.

4. GAME OVER

Tapsvihar és üdvrivalgás: az óvszer itt befejezte pályafutását, ideje, hogy könnyes búcsút vegyetek egymástól. Légy vele kíméletes és a használt óvszert higiénikusan távolítsd el; semmiképpen se a WC-be, hanem a szemetesbe dobd ki, miután csomót kötöttél rá!

Ugye tudod, hogy az óvszer szigorúan egyszer használatos termék?! Eleget dolgozott ő, nem bírja jól a túlórát… Többszöri használat esetén nagyobb a veszélye annak, hogy szétszakadhat vagy lecsúszhat, és így többé nem nyújt védelmet sem a nemi úton terjedő betegségek, sem a nemtervezett terhesség ellen. Emelett persze nem is túl higiénikus… Nem is értjük, miért magyarázkodunk: a lényeg, hogy ne használd újra őket!

Maradtak még kétségeid a használati útmutató olvasása után is, ifjú Padawan? A GYIK-ben itt alul, vagy tabukat döntögető blogunkban biztosan megtalálod rájuk a választ!

Ha mégsem, fordulj hozzánk bizalommal és szívesen segítünk!

Gyakran ismételt kérdések 🦎

Fiatal pár tájékozódtak a használati útmutatóból az óvszerhasználat előtt

1. MENNYIRE BIZTONSÁGOS AZ ÓVSZERHASZNÁLAT?

Egy kis gyorstalpaló: az óvszernek alapvetően két funkciója van. Az egyik a nemkívánt terhesség megelőzése, a másik pedig a szexuális úton terjedő betegségek elleni védekezés.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az óvszer az egyik leghatékonyabb módja a fentiek megelőzésének. Persze ehhez elengedhetetlen, hogy megfelelően használd (erről már fentebb írtunk a használati útmutatóban) – betartva tehát az alapokat, elmondhatjuk, hogy igazán felelős döntést hoztál azzal, hogy mellettünk döntöttél!

2. MI AZ A LATEX?

A latex a gumifa (Hevea brasiliensis) nedvéből nyert természetes gumi, az elsőszámú és legmegbízhatóbb anyag a gumióvszerek gyártásában. Sajnos egyeseknél kialakulhat latexallergia (ez különben világszerte a lakosság kicsiny részét, mindössze 4,3 %-át érinti), amikor nem tanácsos latex óvszereket használni.

Ne izgulj, írtunk erről egy hosszabb cikket, hogy tisztában legyél az esetleges kockázatokkal és teendőkkel.

3. HOL TÁROLJAM A MASCULAN ÓVSZEREKET?

Higgy nekünk, tapasztalatból beszélünk: tényleg rengeteg kellemetlenséget és problémát spórolhatsz meg azzal, ha felkészült vagy. Mindig legyen kéznél nálad óvszer (tudod: soha ne menj el nélküle!).

A legjobb, ha jó előre betárazol, hogy soha ne érhessen meglepetés. Nem, ne gyere nekünk a helyhiánnyal! 3 db-os óvszereink még a legkisebb táskában vagy zsebben is meglapulnak.

Hosszabb otthoni tárolás esetén helyezd az óvszert hűvös, száraz helyre, napfénytől védve, és mindig figyelj oda a szavatosságára (ezt a doboz alján látható dátum jelöli)! Ha gondolod, merülj bele ebbe a cikkbe plusz infókért a tárolást illetően.

4. MILYEN TÍPUSÚ SÍKOSÍTÓT HASZNÁLJAK?

Tudtad? A síkosító használata pozitív hatással van a szexuális életedre. Abszolút támogatjuk az ötletet, hogy bevess pár trükköt és csempéssz egy kis újdonságot a lepedőakrobatikába, kísérletezz bátran!

Fontos tudnod, hogy sok különböző fajtájú síkosító létezik. Ne parázz: itt összeszedtünk neked minden lényeges tudnivalót és pár tippet a megfelelő választáshoz.  Röviden viszont: egy dologra figyelj, mégpedig, hogy ne olaj- vagy zsír alapú síkosítót használj, mert ezek tönkreteszik a latexet. Tudod, az óvszer fő alkotóelemét.

Szerencsére, mint mindig, mi most is fedezünk téged. Az összes masculan síkosítónk vízbázisú, tehát kompatibilis óvszereinkkel, így válogass kedvedre. Zöldalma vagy eper illatú, esetleg selymes, bársonyos vagy melegítő hatású: ez a te döntésed. Bármelyikkel csempészhetsz egy kis játékosságot a közös percekbe!

5. HÁNYSZOR HASZNÁLHATOM ÚJRA AZ ÓVSZERT?

Az óvszerek mind egyszeri használatra készültek. Ezt kérjük jól vésd a fejedbe.

Az esetleges mosástól (ha netán ilyen ötleted támadt) a természetes latex elhasználódik, és nem fog sem olyan védelmet nyújtani, sem pedig úgy illeszkedni, mint ahogyan kellene neki, és mint ahogyan azt teszi a megfelelő (tehát első) használat során. Most komolyan… a használt óvszer nem csak nem biztonságos, de kicsit sem higiénikus vagy szexi. Ne tedd.

Ha további kérdéseid merülnek fel az óvszerhasználattal kapcsolatban, ebben a cikkben bővebben is kifejtjük. És persze tanulmányozd lelkiismeretesen a használati útmutató részt 😌