Síkosító használata – 3 kérdés és válasz

fiatal nő szilikon alapú síkosító használata után zuhanyzik
2023. március 6

Amikor szexre kerül a sor egy dolog biztos, minél nedvesebb, annál jobb! Persze ez sokszor nem kivitelezhető természetes módon, vagy egyszerűen csak szükség van egy kis extra csúszósságra, ilyenkor kerül a képbe a síkosító.

A síkosító használata pozitív hatással van a szexuális életre. A Sexual medicine szaklap publikációja szerint a síkosítót használó nők jóval kielégítőbbnek és élvezetesebbnek találják a szexuális együttléteket, mint azok, akik nem élnek vele.

Tehát elmondhatjuk, hogy kortól, nemtől és életstílustól függetlenül a síkosító használata mindig kellemesebbé teszi a szexuális együttléteket, azonban van pár dolog, amire érdemes odafigyelni a kipróbálás előtt.

Síkosító használata előtt – hogyan válasszunk?

Bizonyára neked is feltűnt már, hogy rengeteg fajta síkosító található a boltok polcain. Mindegyik kicsit eltérő, így mindenképp érdemes informálódnod arról, hogy melyik a legmegfelelőbb számodra. Segítségként a masculan csapata összeszedte a legfontosabb szempontokat, amiket érdemes szem előtt tartanod, mielőtt meghozod a végső döntést.

Mi az elsődleges célod a síkosító használatával?

A különböző fajta síkosítók más-más célra lettek kitalálva. A vaginális együttléthez a legtöbb embernek a víz és szilikonbázisú síkosító a legkényelmesebb, míg az anális együttlétnél a szilikon alapú gátolja meg az óvszer szakadását.

Várandósság a cél?

Amennyiben partnereddel családot alapítanátok, érdemes jól megválasztani a síkosítót, hiszen több fajtájára is jellemző, hogy lassítja a spermiumok mozgását, ezáltal megnehezítve a teherbeesést.

Óvszerhez vagy szexjátékokhoz keresed az igazit?

Nem minden síkosító kompatibilis a gumióvszerrel, illetve a szexuális játékokkal. Érdemes akár többféle síkosítót is beszerezni, hogy a különböző helyzetekben mindig a megfelelő fajta legyen kéznél.

Orális szexhez keresel síkosítót?

Ugyan a legtöbb síkosító szájba kerülve ártalmatlan, mégis érdemes azokat a síkosítókat használni, amiken fel van tüntetve, hogy „ehető”. Ha szeretnél egy kis extrát vinni az előjátékba, ma már rengeteg íz áll a rendelkezésedre, amik közül kedvedre válogathatsz.

Testápoló, olaj, kézkrém?

Sosem érdemes olyan konyhai vagy kozmetikai készítményeket alkalmazni, amelyek nem kifejezetten szexuális együttléthez lettek tervezve. Mind a vagina, mind pedig az ánusz olyan egyedülálló baktériumokat tartalmaz, amelyek egyensúlyát rendkívül könnyű felborítani. Ha szeretnéd elkerülni az esetleges irritációt és fertőzéseket, nem érdemes háztartási termékekkel kísérletezni.

fiatal nő egy szexuális játékszert készül besíkosítózni

Milyen síkosítók léteznek?

A síkosítóknak alapvetően három fajtája létezik: víz, olaj és szilikon alapú. Mindenkinek eltérőek az igényei, így a legjobb az, ha kikísérletezed magadnak, hogy melyik síkosító a legalkalmasabb számodra.

Víz alapú síkosító

A vízbázisú síkosító bármelyik patikában vagy szupermarketben megtalálható, elérhető áron. Ez a fajta síkosító azért szerzett hírnevet magának a piacon, mert kompatibilis a gumióvszer használatával, így segíti a biztonságos szexuális együttlétet is. Szinte mindegyik szexuális játékszerrel kompatibilis, felhasználása sokrétű, így csak a kreativitásod szab határt neki.

Azonban mielőtt a vízbázisú síkosító mellett tennéd le a voksodat, fontos tudnod, hogy a legtöbb fajtája glycerint tartalmaz, ami hüvelyirritációt válthat ki, illetve növelheti a gombás fertőzések veszélyét. A víz alapú síkosító tehát nem ajánlott azoknak, akiknek erős hajlamuk van a gombásodásra.

A víz alapú síkosító használata azoknak a pároknak sem javasolt, akik családalapításra törekednek, hiszen olyan anyagokat tartalmaz, ami lelassítja a spermiumokat, és meg is öli egy bizonyos százalékukat.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a víz alapú síkosító fogamzásgátlásra alkalmas, inkább csak azt, hogy lelassíthatja és komplikálhatja a teherbeesés folyamatát.

Szilikon alapú síkosító

A szilikonbázisú síkosító egy sűrűbb készítmény, amelynek feltakarítása a használat után némileg körülményesebb. Ez ideálissá teszi az anális szex, illetve a zuhanyzós kalandok élvezéséhez. Gumióvszer mellett ez is biztonságosan használható. 

A játékszereidhez azonban érdemes inkább másik síkosítót használni, mivel ez roncsolhatja az anyagukat.

A szilikon alapú síkosító is befolyásolja a spermiumok mozgását, és ezáltal a megtermékenyítés folyamatát is, bár jóval kisebb mértékben, mint a vízbázisú síkosító. 

Olaj alapú síkosító

Az olajbázisú síkosítók használata azok közt a nők között populáris, akik hajlamosak a hüvelygombára. Általában véve az olajbázisú síkosító a legtermészetesebb, hiszen alapjául olyan anyagok szolgálnak, mint a kókuszolaj, az avokádó olaj vagy az olívaolaj. Ennek a típusnak a hátulütője viszont az, hogy egyáltalán nem lehet gumióvszerrel használni, hiszen roncsolja az anyagát és csökkenti a hatékonyságát.

Az olaj alapú síkosító a legjobb választás azok számára, akiknél a gyermeknemzés a cél, mivel szinte semennyire nem befolyásolja a megtermékenyítés folyamatát. 

Síkosító használata első alkalommal

Sikerült eldöntened, hogy melyik síkosítót szerezd be, és készen állsz rá, hogy kipróbáld? Ha szeretnél wow hatást elérni a partnerednél, először érdemes egyedül is kísérletezned az anyaggal.

Összegyűjtöttünk neked pár tuti tippet az első alkalomhoz:

  • Első lépésként nyomj egy keveset a kezedre és melegítsd fel, hogy amikor magadhoz vagy partneredhez érsz, kellemes érzetet nyújtson, ne legyen túl hideg.
  • Már az előjátéknál kezdj játszani vele, nem kell megvárni az aktust. Felviheted partnered mellére, vaginájára, péniszére. Minél jobban beiktatod az előjátékba, annál természetesebb és izgatóbb lesz mindkettőtök számára.
  • Vaginális szexnél a vagina külső és belső részére is vidd fel, hogy a szexuális együttlét még élvezetesebb legyen.
  • Anális szexhez használj jóval nagyobb mennyiséget, hiszen az ánusz nem termel síkosító folyadékot, mint a vagina. Ebben az esetben fontos figyelni arra, hogy az óvszerre is ugyanúgy kerüljön a síkosítóból, ezzel megakadályozva, hogy kiszakadjon, vagy kellemetlen fájdalmat okozzon a másik félnek.
  • Ha úgy érzed, kezdi elveszíteni sikamlósságát, aktus közben fokozatosan adj hozzá többet.

Gyakori kérdések a síkosító használatával kapcsolatban

Az alábbiakban összegyűjtöttük és megválaszoltuk a síkosító használatával kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket.

Mennyi idő alatt szárad fel?

Számtalan eltérő bőrtípus létezik, így nehéz egy pontos időtartamot mondani a síkosító megszáradására. Az azonban biztos, hogy a víz alapú síkosító szívódik fel a leggyorsabban. Amikor ez megtörténik, két opció létezik: az egyik, hogy gyorsan utánpótoljuk, és folytatódhat tovább a móka, a másik pedig az, hogy egy kis vizet csepegtetünk rá, és így ismét visszanyeri eredeti állagát. 

A szilikon alapú síkosító jóval strapabíróbb, akár az aktus egész időtartama alatt elegendő egyszer felvinni, csakúgy, mint az olajbázisú síkosítót. Ezeket viszont el kell távolítani a testről az együttlétet követően.

Síkosító használata – meddig használható?

Csakúgy, mint az óvszernek, a síkosítónak is van szavatossági ideje, amire érdemes figyelni, hogy elkerüld az esetleges irritációt és fertőzéseket. A síkosító lejárati ideje általában a felbontástól számított három hónap, de mindig ellenőrizd a csomagoláson feltüntetett dátumot. Arra is figyelj, hogy mindig megfelelően zárd vissza a síkosító kupakját használat után.

fiatal pár fehérneműben szeretkezésre készül

Hogyan távolítsd el a síkosítót a használatot követően?

Amikor épp befejeztél egy szenvedélyes hancúrozást, valószínűleg az utolsó dolog, ami foglalkoztat az az, hogy megmosakodj. De mit mondanak erről a szakértők?  

A síkosító használata nem minden esetben kívánja meg az azonnali mosakodást, hacsak nem szeretnéd magadról az izzadtságot és a testnedveket is eltüntetni. A vízbázisú síkosító például magától felszívódik, így nincs vele különösebb tennivalód. A szilikon és olajbázisú síkosító azonban más téma. Ezek esetében kifejezetten javasolt egy gyors zuhanyra sort keríteni.

A legjobb mindig olyan mosakodó készítményeket használni, amelyek kifejezetten a nemi szervek tisztítására lettek létrehozva. Ezek közül is az illatosítóanyag-mentesek a legjobbak.

Miért a masculan síkosító?

Ha igazán megbízható és jó minőségű síkosítót szeretnél kedvező áron, akkor a masculan síkosítói kiváló alternatívát nyújthatnak számodra.

A vízbázisú ízesített síkosítók garantáltan feldobják az együttlétet, és még óvszer mellett is használhatóak. A masculan Green Apple és a masculan Strawberry síkosítókat akár kombinálhatod is egy frissítő ízvilágért.

Ha egy kis extra izgalomra vágysz, akkor a masculan Warming magától melegedő síkosító percek alatt felforrósítja a hangulatot.

Az érzékenyebb bőrűeknek pedig a masculan Silk síkosító használatát javasoljuk, ami kellemesen gyöngéd, íz- és illatmentes.

A síkosító tehát nagyszerű módja annak, hogy felpörgesse a partnereddel folytatott, vagy épp egyéni szexet. A hozzáadott nedvesség csökkenti a súrlódást és növeli az izgalmat.

1

Vélemény, hozzászólás?