Óvszerméretek: így határozd meg, melyik a tökéletes

Óvszerméretek bemutatása egy banánon mérőszallaggal
2023. április 12

Az óvszer helyes használatának egyik legfontosabb lépése a megfelelő óvszerméret kiválasztása. Az óvszerméretek között nagy különbségek vannak mind hatékonyságban, mind pedig kényelemben. Ha túl nagy óvszert használsz, az lecsúszhat, a túl kicsi pedig könnyen elszakadhat.

A szexuális úton terjedő fertőzések, és a nem kívánt terhesség elleni maximális védelem érdekében biztonságosan és kényelmesen illeszkedő óvszerre van szükséged. Ha kíváncsi vagy arra, hogy hogyan választhatod ki a megfelelő méretet, és melyik óvszer számodra a tökéletes, akkor olvass tovább!

Óvszerméretek

A megfelelő óvszerméret kiválasztásához nem elég szemmel felmérni – meg is kell mérned a péniszedet. Ma már az óvszerméretek teljes repertoárja elérhető az extra kicsitől egészen az XXXL-ig, így biztosan te is megtalálod a neked megfelelőt. A különböző márkáktól származó azonos óvszerméretek eltérhetnek egymástól. Minden cég más módszerrel és összetétellel állítja össze a termékeit, így ne lepődj meg ha két azonos méret mégsem ugyanazt az érzetet adja.

Válaszd a masculan XXL óvszert ha nagyobb méretet keresel és garantált kényelemre vágysz.

Óvszerméretek piros háttérrel

Átmérő

Előfordul, hogy a rossz tapasztalatok miatt néhány ember ódzkodik az óvszer használatától, pedig ilyen esetben is csak a megfelelő méretet kellett volna megtalálni. Az átmérő megállapítása a megfelelő óvszerméretek kiválasztásának a kulcsa. Ennek a legegyszerűbb és leggyorsabb módja egy mérőszalag használata az erekciós állapotú péniszen. Ennek ismeretében ki tudod választani a tökéletes méretet, és maximálisan kényelmes lesz a szexuális együttlét a partnereddel.

Hosszúság

A gyártók az óvszerméreteket a vastagságra és a hosszúságra alapozzák. A legtöbb óvszer hosszabb a kelleténél. Ha úgy látod, hogy túl sokat kell visszahajtani, akkor érdemes rövidebb kondomra váltanod, hiszen ez megnöveli a szakadás és a lecsúszás esélyét. Ha egyáltalán nem ér végig az óvszer a péniszen, akkor mindenképp egy nagyobb méretet kell keresned, mert a szűk óvszerméretek diszkomfort érzetet kelthetnek, és könnyen kirepedhetnek.

Vastagság

Amikor az óvszer illeszkedéséről van szó, akkor a pénisz tövének vastagsága fontosabb, mint a hosszúsága, mivel a legtöbb esetben ez az erekciós pénisz legvastagabb része. Tökéletesen illeszkednie kell az óvszernek ahhoz, hogy ne legyen túl laza, ne szorítson, és ne okozzon kényelmetlenséget. A megfelelő óvszerméretek kiválasztásához tehát elengedhetetlen a vastagság meghatározása.

Milyen méreteket kínál a masculan?

A masculan olyan óvszerméreteket kínál, amelyek a használók többségének megfelelnek. Az óvszerek nagyrésze 53 +/- 1 mm átmérőjű, de megtalálható webshopunkon az XXL kondom méret is, amely 54 +/- 1 mm.

Fiatal lány kipróbál egyet az óvszerméretek közül a párjával

Miért fontos a megfelelő méret?

Az óvszervásárlás stresszes lehet, hiszen számtalan márka, forma, méret, textúra, anyag és íz létezik a piacon. Mindegyik elsöprő gyönyörrel kecsegtet. Azonban ez a gyönyör nem túl valószínű, ha nem a megfelelő méretet választod. 

Egy kísérlet során 544, 18 és 54 év közötti férfi 13 691 óvszert használt vaginális vagy anális közösüléshez. A jelentések szerint az óvszerek 7,3 százaléka szakadt ki a használat során, és 4,4 százaléka csúszott le. Ezeknek az arányoknak az okozója nagy valószínűséggel a nem megfelelő óvszerméretek alkalmazása.

Az óvszerméretek között hatalmas különbségek vannak mind hatékonyság, mind pedig kényelem szempontjából. Ha nem megfelelő a méret, akkor az:

kényelmetlenséget, irritációt okozhat;

A rossz óvszerméretek vagy teljesen rátapadnak a péniszre, és fájdalmat okoznak, vagy túlságosan is lazák, ezáltal pedig növelik a súrlódást. Ez rendkívül kellemetlen tünetekkel járhat. Bőrirritáció léphet fel, és ha sűrűn ismétlődik, akkor komoly fájdalmat is okozhat. Mind a túl nagy, mind a túl kicsi óvszerméretek rendkívül kényelmetlenek viselőjük számára.

elszakadhat;

A túl szűk óvszer nagyon könnyen sérülhet, és el is szakadhat a megnövekedett súrlódásnak köszönhetően. Ez nemi betegségekhez vagy nem kívánt terhességhez is vezethet.

lecsúszhat;

A túl bő kondom egyszerűen lecsúszhat, ami miatt teljesen elveszítheti a hatékonyságát. 

libidóvesztést okozhat.

Egy kényelmetlen gumióvszer akár a szexuális együttlétet is teljesen tönkreteheti. A megfelelő óvszerméretek nélkül akár fájdalmassá és kellemetlenné is válhat az aktus. A túl sok súrlodás vagy egy teljesen elszorított pénisz nem feltétlen vezet pozitív érzéshez, és ez partnered kedvét is elveheti a folytatástól.

Fiatal pár kiválasztotta a megfelelőt az óvszerméretek közül

Hogyan válaszd ki a megfelelő óvszerméretet?

Az óvszer megfelelő méretének kiválasztása egyszerű, hiszen csak egy mérőszalagra van hozzá szükséged, és az alábbi táblázatra. 

Mérd le a nemi szervet – Mérd meg péniszed vastagságát és hosszát erekciós állapotban a megfelelő óvszer kiválasztásához.

  • A hosszúság megmérése:

Tarts egy vonalzót vagy mérőszalagot a szeméremcsonthoz (az előre néző csont a medence közepén), és mérd meg a péniszed a hegyéig.

  • A vastagság megmérése:

Használj zsinórt vagy puha mérőszalagot. Óvatosan tekerd körbe péniszed legvastagabb részét erekciós állapotban. Utána mérd meg a zsinór hosszát mérőszalaggal, vagy egyből olvasd le a számot a mérőszalagról.

Használj mérettáblázatot;

Egy mérettáblázat használatával egyszerűen leolvashatod, hogy melyik méret számodra a megfelelő. Használd ezt a mérettáblázatot:

Pénisz külső kerülete merev állapotbanÓvszer átmérője
95-105 mm47-50 mm
105-120 mm52-55 mm
120-130 mm56-60 mm
130-150 mm61-69 mm

Próbálj ki több hasonló méretet!

Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik a legjobb, akkor inkább kisebb kiszerelést vegyél, és próbálj ki több óvszerméretet is. Az első pár próba után valószínű, hogy te is megtalálod a megfelelőt, és utána nem kell ezzel többet bajlódnod.

Milyen méretre melyik masculan óvszereket érdemes kipróbálni?

A leggyakrabban használt óvszerméret az 53 mm átmérőjű, a masculan óvszerek nagy része is ebben a méretben kapható. Ez kényelmes és hatékony viseletet biztosít a legtöbb férfi számára. Azonban nagyobb péniszre az XXL óvszert ajánljuk, ez 54 mm-nél kezdődik. 

Ha a lehető legkényelmesebb viseletet keresed, akkor próbáld ki a Masculan Anatomic gumióvszert, ami a pénisz anatómiai formájához illeszkedik.

Ezért válaszd a masculan óvszereket

A masculan óvszerek megbízható minőséget nyújtanak a biztonságos és legfőképp élvezetes szexuális együttlétekhez. Webshopunkon válaszd ki a megfelelő méretet óvszereink közül, és mi felülmúljuk az eddigi elképzeléseidet a kondomhasználatról.

Összefoglalva mindent

A megfelelő óvszer kiválasztása nehéz, sőt ijesztő feladat lehet. A méret meghatározása azonban pofon egyszerű, és a megfelelő kondom megváltoztathatja a szexuális együttlétek minőségét. A pénisz átmérőjét mérőszallaggal a legegyszerűbb megmérni, majd a táblázat alapján pillanatok alatt meghatározhatod a számodra legalkalmasabb méretet.

Az óvszer a jó szexuális egészség elengedhetetlen része. A pontosan illeszkedő óvszer megtalálása segít megelőzni a terhességet, és védelmet nyújt a nemi úton terjedő betegségekkel szemben. Ezenkívül a megfelelő óvszerméretek fokozzák az együttlét minőségét, kényelmesebbé és élvezetesebbé téve a szexet. 

8

Vélemény, hozzászólás?