Korai magömlés: 5 tipp, hogy tovább bírd az ágyban

Korai megömlés koncepció: csipeszek és zsinór
2024. május 9

Szinte minden pasival előfordult már a korai magömlés, vagyis az, hogy nagyon hamar elért a csúcsra, szegény partnere meg csak pislogott. Van ilyen, előfordul, az nem ciki. Viszont, ha ez sokszor előfordul veled, érdemes megoldást keresni. Erre hoztunk most öt masculan tippet.

Milyen gyakori a korai magömlés?

Az egyik leggyakoribb szexuális probléma a férfiak körében. Ahány felmérés, annyiféle adat, de az nagyjából látszik, hogy az életkor sem számít. A 18-59 év közötti pasik ötöde átélt már korai magömlést. 

Korai magömlés: honnan tudom, hogy van-e nekem olyan?

“Nem én irányítom a dolgokat odalent”: vagyis annak ellenére, hogy nem szeretnél még elmenni, ez mégis bekövetkezik. Vagyis nem tudod irányítani az ejakulációdat.

“Ráparázás”: Nyilván ez stresszt és szorongást okozhat intim együttlétek előtt/alatt. Az meg senkinek nem jó.

Sérülhet a kapcsolat: Negatívan befolyásolhatja mindkét fél önbizalmát. Társulhat hozzá egy “nem vagyok elég jó”, “nem vagyok  elég kívánatos” érzés.

Nehéz beszélni róla: A szexről önmagában is nehéz kommunikálni, amikor pedig nem működik valami benne, arról még nehezebb. Őszinte és nyílt kommunikáció a partnerrel sokat segíthet lelkileg is.

Mielőtt orvoshoz fordulsz, ezeket a kérdéseket érdemes feltenni magadnak is:

  • Mióta van ez a probléma?
  • Milyen körülmények között és milyen gyakran fordul elő?
  • A korai magömlés minden egyes szexuális próbálkozásnál és minden partnerrel  előfordul?
  • A korai magömlés akkor is előfordul, amikor maszturbálsz?
  • Vannak esetleg problémáid az erekció fenntartásával?
Kitörő vízsugár - korai megömlés koncepció

Korai magömlés: hogyan támogathatom a partnerem?

A partner hozzáállása nagyon-nagyon fontos, hiszen sokat tehet azért, hogy a másik ne érezze rosszul magát emiatt. 

Íme néhány tipp:

Beszéljetek róla!: Fontos, hogy nyíltan és őszintén beszéljetek erről a kérdésről. Bátorítsd a partneredet, hogy mondja el az érzéseit, félelmeit és aggodalmait a korai magömléssel kapcsolatban! Legyen nyitott párbeszéd arról, hogy hogyan érint mindez benneteket!

Legyél türelmes és megértő a partnereddel szemben! A korai magömlés sok férfi számára kényelmetlenséget és szégyent okozhat, ezért fontos, hogy támogató és megértő legyél! Például ne nevesd ki, nagyon romboló lehet. Türelemre egyébként mindkét félnek szüksége van, hiszen ez a probléma nem oldódik meg egy nap alatt.

Keressetek segítséget együtt: Ha a partnered szeretné kezelni a korai magömlést, segíts neki abban, hogy szakemberhez forduljon. Együtt keressetek olyan terapeutát vagy szakembert, aki tapasztalt ezen a területen, és segíthet a probléma megoldásában!

Építsétek a kapcsolatotokat más területeken is: A szexuális kapcsolatotokon kívül is építsétek a párkapcsolatotokat más területeken, például közös hobbi vagy érdeklődés köré. Ez segíthet erősíteni a kapcsolatotokat és csökkenteni a stresszt a szexuális teljesítmény körül.

Emellett fontos, hogy mindig figyelembe vedd a partnered egyéni igényeit és kívánságait, és próbáljátok együtt megoldani ezt a kihívást a kapcsolatotokban!

5 tipp, hogy tovább bírd az ágyban

Maszti mint gyakorló terep: az önkielégítésnek nagyon sok pozitív hatása van – például segíthet a gyakorlásban. Egy másik blogbejegyzésünkben javasoltuk, hogy gyakorolj egyedül is óvszerben, hogy partnerrel ne okozzon már gondot a viselése. A korai magömlés kezelésében úgy segíthet, hogy gyakorolhatod a késleltetési technikákat, segíthet abban, hogy kontrollálni tudd a magömlést azáltal, hogy időben felismered a jeleit és lassítod a közelgő orgazmust. Szokták javasolni, hogy az intim együttlét előtt pár órával is nyúlj magadhoz, és hosszabban bírod majd a partnereddel, hosszú távon nem biztos, hogy jó megoldás.

Banán tejszínnel

Extra Long Pleasure óvszer: Észrevettük, hogy a masculan webshopban gyakran választjátok ezt a prémium minőségű lehetőséget. Azért segít tovább kitartani, mert az átlagos óvszerekhez képest kicsit vastagabb. Próbáld ki te is, ha eddig még nem ismerted ezt az óvszer verziónkat!

Intim torna férfiaknak is: Bár általában a nőknek szokták javasolni az intim tornát, már biztosan találkoztál azzal, hogy férfiak számára is abszolút hatékony a módszer. Ebbe ne vágj bele egyedül, keress rá tanfolyamot! Az intim torna segít azoknak az izmoknak az erősítésében, amelyek közvetlenül kapcsolódnak az ejakulációhoz és az orgazmushoz. Erősebb izmok segíthetnek a magömlés megállításában vagy késleltetésében. És technikákat is tanulhatsz arra, hogyan szabályozd ezeket az izmaidat. Mennyire jól hangzik, hogy gyúrhatsz a farokizmaidra is! 😎

Vedd le a nyomást magadról!: Jó technika lehet, ha azt mondjátok a partnereddel, hogy ma nem a behatoláson lesz a lényeg. Sőt, azt is mondhatjátok, hogy az intim együttlét során most mindent lehet – nyilván konszenzussal – kivéve a behatolást. Próbáljatok ki különböző technikákat – pl.: ujjazás, orál! Az a lényeg, hogy lelkileg is lekerülhet a nyomás, hiszen nem lesznek “behatolásos” elvárások, és meglátjátok, hogy mi történik majd.

Szexuálterápia: Először is ne szégyelld magad, hidd el, hogy szexuálterápia is hatékony módszer lehet a korai magömlés kezelésére. Keress egy olyan terapeutát, aki szimpatikus, akivel szívesen beszélgetsz!  Ő segíthet megérteni és kezelni azokat a pszichológiai és érzelmi tényezőket, amelyek hozzájárulhatnak a problémához, és késleltetési technikákat (pl.: légzéstechnika, izimlazítás) is megtaníthat.

Nagyon fontos, hogy minden ember más, és ami valakinek beválik, az másoknak nem biztos, hogy ugyanolyan hatékony lesz. Ezért is fontos a partnerrel, de az orvosoddal is az őszinte kommunikáció, hogy megtaláljátok azt a módszert, ami neked a legjobban beválik. 

1

Vélemény, hozzászólás?