Erre figyelj, ha egyéjszakás kalandba kerülsz

Férfi és nő egyéjszakás kaland előtt táncolnak
2023. július 7

Ugyan régebben az egyéjszakás kalandok még elképzelhetetlenek voltak, vagy legalábbis sokkal nehezebben kivitelezhetőek, míg manapság már egyre inkább a mindennapi élet részévé válnak. A megannyi internetes applikáció megjelenésével egy pár jobbra húzás és üzenetváltás után akár találhatsz is valakit, akivel kiélvezheted a testi kontaktust bármiféle kötődés kiépítése nélkül. Egy egyéjszakás kaland lehet izgalmas és új, főleg ha szingliként keveredsz bele a világába, azonban sok veszélyt is hordozhat magában. A masculan csapata összegyűjtötte neked, hogy miként érdemes nekiindulni, és mire érdemes figyelni, ha kötetlen hancúrozásra adod a fejed.

Mi számít egyéjszakás kalandnak?

Az egyéjszakás kaland olyan személyek közötti szexuális kapcsolat, akik nem állnak elkötelezett vagy tartós kapcsolatban. Ez általában egy konszenzuson alapuló alkalmi találkozás, amely nem számít hosszú távú elköteleződésnek. Az egyéjszakás kaland történhet ismerősök, idegenek vagy akár barátok között is.

A társadalmi megítélés és attitűd rengeteget változott az idők folyamán az alkalmi szexet illetően. Régebben szinte elképzelhetetlen volt az, hogy valakinek egyéjszakás kalandjai legyenek, legalábbis nyíltan; de ne felejtsük el, hogy sokáig a házasság előtti szex is tabu témának számított. A hagyományos nézetek gyakran megbélyegezték, és elítélték az egyéjszakás kalandokat folytató személyeket, különösen a nőket. 

A modern társadalom elfogadóbbá és nyitottabbá vált a szexuális viselkedéssel kapcsolatban, beleértve az egyéjszakás kalandokat is. A világ sok országában a szexuális együttlétek, a női és férfi kielégülés már nem tabu, és nyíltan lehet beszélni és informálódni róla. 

Azonban a különböző kultúrákban, vallásokban és közösségekben még mindig eltérőek lehetnek az ezzel kapcsolatos nézetek. Afrikában és Közel-Keleten még mindig elképzelhetetlen, hogy egy nőnek több partnere legyen, és még kevésbé az, hogy egyéjszakás kalandokba keveredjen. A nyugati országokban ezzel szemben egyre inkább válik elfogadottabbá ez a szexuális viselkedés, azonban még így is vannak akik elítélik.

Bármilyen szexuális együttlétről is legyen szó, a beleegyezés a legfontosabb, beleértve az egyéjszakás kalandokat is. Akkor a legjobb, ha mindenkinek ugyanolyan jó érzés! 

Fiatalok egyéjszakás kalandban

Fizikai egészség

Az egyéjszakás kalandoknál fokozottan jelen lehet a nemi betegségek és a nem kívánt terhesség veszélye, így mindig fontos gumióvszert használni. Az óvszerfajták helyes alkalmazása, és a megfelelő méret kiválasztása orális, anális vagy vaginális szexnél szinte teljes biztonságot nyújthatnak ezek ellen, és így nem kell azon aggódnod, hogy valami nem a terv szerint sikerül. A masculan óvszereivel nem csak védelmet biztosítasz magad és partnered számára, de extra gyönyört és izgalmat is vihetsz az együttlétekbe.

A védekezés nélküli szex közben olyan betegségeket is elkaphatsz és terjeszthetsz, mint például a szifilisz, a gonorrhea, a herpesz és a HIV, ezért kiemelten fontos a felelős szexuális viselkedés. 

A nem kívánt terhesség egy másik veszélye lehet a védekezés nélküli szexnek, illetve a gumióvszer hibás használatának. Ebben az esetben a sürgősségi fogamzásgátlás lehet a legjobb megoldás, mint például az esemény utáni tabletta, amennyiben partnered nem alkalmaz másfajta fogamzásgátlási módszert. Ha ilyen helyzetbe kerülsz, érdemes kivizsgáltatnod magad minél hamarabb, és elvégezned egy tesztet különböző nemi betegségekre is, hiszen nagyrészük korán felismerve rendkívül jól kezelhető.

Ha sürgősségi fogamzásgátlásra van szükség a szexuális együttlét után, akkor fontos, hogy azonnal kell cselekednetek. Ezekez a tablettákat ajánlott három napon belül használni, és Magyarországon vénykötelesek. Beszéljetek partnereddel, és ha szükséges, már másnap reggel menjetek el a sürgősségi nőgyógyászatra. Fontos, hogy a szexuális együttlét után is támogassátok egymást, és együtt vállaljátok a felelősséget.

Bízd magad a masculan óvszereire, hogy teljes biztonságban élvezhesd az egyéjszakás kalandot. A masculan Anatomic anatómiai óvszer teljesen rád simul, mintha ott sem lenne.

Fiatal nő aggódik az egyéjszakás kaland után

Mentális és érzelmi állapot

Az egyéjszakás kalandok körül felmerülő leggyakoribb téma a megbélyegzés és az elítélés. Ugyan Magyarországon általánosságban véve egyre nyitottabbá válnak az emberek ebben a témában, de sajnos még így is sokan rossz véleménnyel vannak a jelenségről. Ez komoly hatást gyakorolhat egy egyén mentális jóllétére, és ez különösen igaz a nőkre. Az a szociális stigma, hogy egy nő értékét az határozza meg, hogy hány szexuális partnere volt, sajnos még a mai napig sok ember fejében jelen van. Ez azt eredményezheti, hogy a nő saját magát is értéktelennek látja, aminek következményeként akár depresszió és/vagy szorongás is jelentkezhet.

Az egyéjszakás kalandokhoz gyakran társul bűntudat, elégedetlenség, zavarodottság vagy épp a megbánás érzése. Fontos ezeket az érzelmeket identifikálni, és kialakítani egy egészséges megküzdési mechanizmust az esetlegesen felmerülő negatív érzések kezelésére. Ne feledd, az egyéjszakás kalandok nem mindenkinek valók, és ha nem pozitív élményeket eredményeznek az életedben, akkor lehet, hogy te is egészen mást keresel.

Egyéjszakás kaland előtt a határok megbeszélése két ember között

Biztonság

A másik leggyakrabban emlegetett téma, a biztonság. Ha egyéjszakás kalandot tervezel, akkor válassz biztonságos és védett helyet. Kereshetsz magadnak partnert egy jó hírű applikáción, ahol fénykép-ellenőrzött emberek vannak, és így kisebb az esélye annak, hogy valaki egész mással találkozol, mint aki a profilon szerepel. A találkozó mindenképp publikus helyen történjen. Jobb, ha inkább az utcán vagy egy kávézóban találkoztok, és utána álltok tovább a légyott helyszínére.

Ajánlott, hogy barátaid vagy családod tudja, merre vagy pontosan és kivel, így ha bármi történik, azonnal a segítségedre tudnak sietni. Mérsékeld az egyéjszakás kalandok előtti, közbeni vagy utáni alkoholfogyasztást, hogy mindig megfelelően képben legyél, és át tudd látni az adott helyzeteket. A legfontosabb pedig az, hogy bízz a megérzéseidben és ösztöneidben. Ha úgy érzed, hogy valami nincsen rendben, akkor ne várd meg, amíg megtörténik a baj!

Figyelj arra, hogy partnereddel meg tudjátok beszélni a vágyaitokat, határaitokat, és ebben legyél mindig nagyon határozott. Fontos, hogy mindketten tiszteletben tartsátok egymást a kellemes együttlétért és élményért.

Ne indulj el soha megfelelően feltöltött telefon, közlekedési terv és egy megbízható személy tájékoztatása nélkül. Mindig legyen nálad óvszer, akár több is, hiszen sosem tudhatod, hogy mit hoz az este, ezért a biztonság mindig a legfontosabb!

Egyéjszakás kaland egy fesztivál sátrában

Mire érdemes figyelned egy egyéjszakás kalandnál?

Az egyéjszakás kalandok régen tabunak számítottak, azonban a mai világban egyre inkább elfogadott és izgalmas opciót jelentenek a szexuális együttlétekre. Alkalmi szexet folytathatsz idegenekkel, barátokkal vagy ismerősökkel is akár, azonban érdemes ismerni a kockázatait. Mindig fontos a megfelelő védekezés gumióvszerrel, amely megakadályozza a nem kívánt terhességet, illetve a nemi betegségek terjedését. A masculan óvszereivel mindig biztonságban tudhatod magad, hogy minden a terv szerint menjen. Hiba esetén alkalmazzatok sürgősségi fogamzásgátlást, és végeztessetek szűrővizsgálatot. A szociális stigmák a mai napig jelen lehetnek, ezért nem csak testileg, de lelkileg is készen kell állni az ilyen futó kalandokra. Az esetleges negatív érzéseket fontos megfelelően kezelni. Figyelj a biztonságra, valaki mindig tudjon arról, hogy merre jársz és kivel vagy, valamint ne indulj el feltöltött telefon nélkül. A legfontosabb pedig az, hogy érezd jól magad az egyéjszakás kaland közben.

2

Vélemény, hozzászólás?