Tápláld a tüzet! – a sikeres távkapcsolatok titka

fiatal nő távkapcsolatban ül egyedül a kanapén a telefonját nézve
2022. szeptember 30

A modern társadalomban egyre gyakoribbak a távkapcsolatok. Habár sokan úgy vélik, hogy nem lehet így fenntartani egy egészséges párkapcsolatot, azonban szerencsére rengeteg élő példa cáfol rá erre. És hogy mi a titok? Legyünk mindig őszinték egymáshoz és folyamatosan tápláljuk a tüzet.

Modernkori távkapcsolat: hogyan?

Ki lehet jelenteni, hogy manapság már nincs az a távolság, amit ne lehetne áthidalni. Megannyi kommunikációs forma segít minket abban, hogy napi szinten tarthassuk egymással a kapcsolatot. Egy egészséges párkapcsolat alappillére az őszinteség és a megfelelő kommunikáció, kütyüink segítségével pedig egyáltalán nem nehéz a másikban vágyat ébreszteni és a tüzet fenntartani.

Természetesen ennek is több módja van: lehet szó egy csábító videóhívásról, vagy akár szextingről (a szexting egy olyan tevékenység, amelynek során két ember szexuális tartalmú üzeneteket és képüzeneteket küldözget egymásnak). Mindkettő jó mód lehet arra, hogy fenntartsuk a másik érdeklődését, vágyát. Ha visszafogottabbak vagytok ennél, akkor természetesen ez sem probléma. Az ötletek tárháza végtelen, a kreativitásunknak csak a képzeleterőnk szabhat határt: szervezhetünk közös vacsorát FaceTime-on, vagy ugyanígy elmehetünk „közös” sétára is. Ne feledd: a távolság nem feltétlenül jelenti az intimitás és a romantika hiányát!

A távkapcsolat pozitív hozománya

Nagyon kevesen beszélnek arról, hogy a távolság mennyire meg is tud erősíteni egy kapcsolatot. Igaz, ennek az ellenkezőjére is bőségesen akadnak példák, de a pozitív oldalra is megannyi történetet fel lehetne sorolni. Amikor újra együtt vagytok, akkor jobban értékelitek az együtt töltött időt, könnyebben koncentráltok a pozitív dolgokra, és a mindennapi problémák általában ilyenkor elfelejtődnek. Ez azért is fontos, mert a várva-várt találkozás által mind a ketten feltöltődhettek energiával és könnyebb lesz az egymástól távol töltött időt is megélni.

Összességében tehát…

Ne feledd: egy jól működő távkapcsolat is ugyanannyi energiát igényel, mint egy „normál” kapcsolat, ennek megfelelően kommunikáljatok egymással! Azonban az is nagyon fontos, hogy mind a ketten találjatok saját hobbikat, amelyeknek szabadon hódolhattok is, így a szabadidőtökben sem kell állandóan a telefonotokat lesnetek aggodalmaskodva, hogy a másik vajon írt-e már üzenetet.

1

Vélemény, hozzászólás?