Öt szexpóz, ami izgi akkor is, ha nem vagy akrobata :)

Barbie babák mutatnak be egy szexpózt
2024. április 8

A szex nem egy verseny: nem attól lesz jó, hogy már ezerszer csináltad. És nem attól leszel jó szexpartner, ha már a világ összes szexpózát kipróbáltad. A partnerrel való őszinte kommunikáció és a tévhitektől mentes szexpozitív gondolkodás teszi igazán szuper élménnyé az együttléteket. És a változatosság is különösen fontos, hogy hosszú távú kapcsolatban is megmaradjon az izgalom. Ehhez hoztunk most pár szexpóz ötletet. Mielőtt kipróbálnátok, mindenképp beszéljétek meg, hogy ez mindkettőtöknek rendben van-e.

Először is: mitől lesz jó egy szexpóz?

Mindannyian mások vagyunk, de ugyanolyan “alkatrészekből” vagyunk összerakva. Más-más az anatómiai felépítésünk, és ez nagyon meghatározza, hogy mindkettőnknek jó-e egy adott póz. 

A filmekben leggyakrabban misszionárius pózt lehet látni; esetleg ha kicsit haladóbb a film, akkor lovaglópóz is becsúszhat, valószínűleg ezeket könnyebb leforgatni. (Itt most nem pornófilmekre gondolunk 😌) 

A nők számára nagyon fontos a klitorisz izgatása a szexuális együttlétek alkalmával, a szimpla behatolás nem elég az orgazmushoz. Ebből is látszik, hogy az olyan szexpózok, amelyek ezt nem teszik lehetővé, valószínűleg nem juttatják el a partnerünket a csúcsra. Van, akinek közelebb van a csiklója a vagina bejáratához, van, akinek messzebb. Van, akinek vastagabb a pénisze, van, akinek hosszabb, vagy pont rövidebb, vékonyabb. De ezek a méretek nem önmagukban állnak, hiszen a partnerünkkel való összeillőség kettőnk anatómiáján múlik. (Persze nagyon sok tényező van, nemcsak a testi összeillőség egy párkapcsolatban, de mi most a témánk kapcsán, maradunk a testünknél.)

Férfi és nő keze összefonódik egy bizonyos szexpóz közben

Először is fontos tudni, hogy nagyon ritka az, amikor a párok anatómiailag tökéletesen passzolnak. Szóval nincs azzal semmi gáz, ha nem passzol minden mindenhova 😉, hiszen a szex annyival több mint a behatolás, annyi lehetőség van. 

Ezért is fontos az őszinte kommunikáció, hiszen így meg tudjátok beszélni, hogy ki mit szeret, kinek mi a jó. Azt se felejtsd el, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ami az előző partnerednek tetszett,, az a mostani partnerednek is jó. 

Minden szexpóz mindenkinek való?

Jaj, dehogy is! 😁 Szóval, amikor szexpózokról szóló cikket látsz, ne gondold azt automatikusan, hogy neked ezt az összes szexpózt ki kell próbálnod, csak akkor leszel izgalmas partner. Illetve változhat élethelyzetednek, életkorodnak megfelelően, hogy melyik szexpózt szeretnéd kipróbálni. Most írunk egy nagyon egyszerű példát: ha például gipszben van a kezed vagy a lábad (és még szexelni is van kedved), akkor valószínűleg másik szexpózt fogsz választani, mint amikor nem vagy begipszelve.

Tekintsd ezeket a cikkeket inkább egy étlapnak, amiről kedved szerint választhatsz. Egy étteremből sem akkor jössz ki elégedetten, ha az összes ételt kirendelted az étlapról 😆 Szóval ismerd meg magad annyira, hogy tudjál választani az adott étlapról, aztán beszéld meg ezt a partnereddel, hogy neki is van-e hozzá kedve. Ha igen a válasz, akkor majd legközelebb meg lehet kóstolni a menüből a kiválasztott “ételt”.

A következő öt pózról azt gondoljuk, hogy nem kell hozzá akrobatának lenni – persze, ha az vagy, akkor is kipróbálhatod ezeket! 😉 

1. Szemtől szemben

A pasi üljön egy székre vagy az ágy szélére, a partnere pedig szemből csússzon az ölébe! Gyakorlatilag ez egy alternatív lovaglópóz, amelyben szintén a lovagló fél irányíthat. Ő tudja szabályozni a mélységet, a ritmust, akár erősséget is. És ott vannak a szabad kezek, azokkal bánjatok fantáziátok szerint. És nem hagyhatjuk ki a csókolózás lehetőségét sem, ami szemtől szemben együttlét közben szerintünk különösen romantikus. Az már csak rajtatok múlik, hogy egymáshoz képest milyen szögben helyzekedtek el, itt a képen is egy nehezebb verzió van. (Nyilván eltérő, hogy kinek mi a nehéz…)

Sex position Vectors by Vecteezy

2. Perec

A befogadó fél az oldalán fekszik, ezután az aktív partner a combjai közé térdel, az alsó lábát átkarolva. A befogadó felső lába ezután az adó egyik combján nyugszik. Ezt pedig tekinthetjük alternatív kutyapóznak is, viszont nagyon fontos különbség, hogy lehetőség van a partnerek közötti szemkontaktusra, és a befogadó fél (ha van neki 😊) csiklójának izgatására aktus közben.

Sex position Vectors by Vecteezy

3. Odabent

A befogadó a hátán fekszik, az egyik lábát az aktív vállán nyugtatva. Az aktív fél tulajdonképpen térdel, és így nagyon mélyen tud behatolni. Igaz, hogy angolul G-pont Varázsló a póz neve, de ez ne tévesszen meg benneteket. (Erről korábban írtunk, hogy odabent a G-pont, ha van ilyen, a csikló belül található része.) Tehát, ha szeretitek a nagyon mély behatolást, úgy, hogy közben még egymás szemébe is tudok nézni, akkor próbáljátok ki mindenképp!

Sex position Vectors by Vecteezy

4. Arccal a falnak

A befogadó fél szemben áll a fallal, vagy olyan tereptárggyal, ami biztosan megtartja. (Nehogy elessetek, elcsússzatok közben!) Az aktív fél hátulról mögé áll, és rajtatok múlik, hogy a behatolást választjátok, vagy az ujjatokat. Nyilván lehet kombinálni, és egyébként ez a póz is megengedi a szemkontaktust és a csókolózást is.

Sex position Vectors by Vecteezy

5. Konyhaasztal romantika

Persze nem kötelező, hogy konyhaasztal legyen, lehet más asztal is. A lényeg, hogy ideális legyen a magassága! A befogadó fekszik az asztalon felemelt lábakkal, az aktív fél pedig vele szemben áll. Találjátok meg, hogy számotokra hogyan a legjobb ez a póz. Ha nem teljesen egyenes lábakkal fekszik a befogadó a konyhaasztalon, hanem kicsit terpeszt, akkor akár saját maga is eléri a klitoriszát. 

Sex position Vectors by Vecteezy

11

Vélemény, hozzászólás?