Káma-Szútra – biztos hallottál már róla, de tudod, mi az?

Szexpózok a Káma-Szútrából figurákkal ábrázolva
2023. május 8

Amikor azt hallod, hogy Káma-Szútra, biztosan a szexpózok gyűjteménye jut eszedbe, és nem vagy ezzel egyedül. Azonban az akrobatikus szexpozíciók csak egy kis részét képezik a könyvnek. Kevesen tudják, hogy a Káma-Szútra egy ősrégi indiai alkotás, amely a szexen kívül a házasságról, a szerelemről és a megfelelő pár megtalálásáról is szól. Ha szeretnél többet megtudni a Káma-Szútráról, jó helyen jársz. A masculan csapata összegyűjtötte neked ebben a cikkben a legfontosabb információkat ennek a híres könyvnek a történelméről és tartalmáról.

A Káma-Szútra eredete

Szanszkrit nyelven a szútra szó „szálat” jelent, de utalhat „szövegre” is. A káma jelentése „vágy, öröm, szerelem vagy szex”, valamint az erotikus szerelem istenének a neve is. A Káma-Szútra együtt azt jelenti: „Tanítások a vágyról”. A könyv leginkább az egyik részérõl ismert, amely útmutatást ad a jobb szexuális élményekhez, ennek ellenére nem a szexé a főszerep. Eredetileg azt a célt szolgálta, hogy megtanítsa a fiatal férfiakat a kellemes életre. Az említett témák közé tartozik a családalapítás, a feleség keresése, a házastárssal való bánásmódja és még sok más is. 

A könyvet i.e. 300 körül írta egy Vātsyāyana Mallanaga nevű hindu filozófus, akiről a történészek a nevén kívül nagyon keveset tudnak. A könyv valójában korábbi szövegek gyűjteménye, amelyeket a szerző összefűzött. Egyesek úgy vélik, hogy a könyv nagy részét nők írták, hiszen sokszor a nő boldogságát és a női orgazmust helyezi előtérbe, ami abban az időben többnyire tabu témának számított.

Káma-Szútra indiai misszionárius pozíció

Mit tartalmaz a Káma-Szútra?

Ahogy már fentebb említettük, a Káma-Szútra sok témával kapcsolatban szolgál hasznos tanácsokkal, amiket kategóriák szerint össze is gyűjtöttünk nektek.

Szex

Ez a könyv az élvezetről szól, és ennek az egyik kulcsfontosságú része maga a szex. Leírja, hogy az együttlétnek mindkét fél számára kellemesnek kell lennie, mert ellenkező esetben belekezdeni sem érdemes. A Káma-Szútra valójában soha nem beszél a behatolásról, a szexuális folyadékokról vagy a közösülés fizikai aktusáról, csak arról szól, hogyan lehet növelni a szexuális élmények erotikus élvezetét.

Női gyönyör

A könyv nagy hangsúlyt fektet a női gyönyörre. A nőknek is ad tanácsot arról, hogy hogyan szerezzenek örömet a férfiaknak, de a hangsúly azon van, hogy egy nőnek sokkal tovább tart eljutni a csúcsra. Teljen akár három napba, de akkor is csókolnod és szeretkezned kell vele, amíg ő is eljut az orgazmusig.

Káma-Szútra pozíciókat végig próbáló pár

A méret számít

Amikor közösülésről van szó, a Káma-Szútra azt tanítja, hogy a méret igenis számít. Leírja, hogy a lehető legjobb szexuális együttléthez szükséges, hogy a nemi szervek mérete hasonló legyen. Ha a nő túl szűk, a férfi pedig túl nagy, az fájdalmat okozhat. És ha a nő túl tág, és a férfi túl kicsi, akkor nem lesz túl élvezetes a szex. 

A megfelelő méret persze a gumióvszerekre is vonatkozik. Válaszd a masculan XXL óvszerét nagyobb méretű péniszre.


A csók ereje

A Káma-Szútra nemcsak a csók fontosságáról számol be, hanem a csókolózás különböző típusairól is. A szexkalauz szépen kidolgozza, hogy a különböző emberek hogyan reagálnak másképp a csókolózásra, ezért nagyon fontos, hogy jól ismerd a párodat, és ennek megfelelően válaszd ki azt a csóktípust, amelyik a legjobban felizgatja.

Teljesítsd párod kívánságait!

A Káma-Szútra szerint mind nőként, mind pedig férfiként fontos, hogy kiismerd a párodat, és eleget tegyél a kívánságainak. Ismerned kell a párod érzékeny pontjait, piszkos fantáziáját és vágyait, ha szexre vágyik, add meg neki, persze, csak ha neked is van kedved hozzá. Fontos, hogy a szex nem kötelesség, csak akkor van értelme, ha mindketten ugyanúgy vágytok rá.

A csábítás művészete

Az előjáték talán a szex legfontosabb összetevője a Káma-Szútra szerint. Szánjatok időt egymás elcsábítására, alkalmazzatok olyan mozdulatokat, amelyek izgatóak.

Az ideális feleség kiválasztása

Ha nem vagy biztos benne, milyen feleséget szeretnél magad mellé, a Káma-Szútra ebben is hasznos tanácsokkal lát el. Azt mondja, hogy egy nőt olyan paraméterek alapján kell megítélni, mint például, mennyire jól kezeli a felelősségeket, hogyan vezeti a háztartást, hogyan főz a konyhában, hogyan bánik a sógorokkal, hozzájárul-e a háztartás pénzügyeihez, alkalmazkodik-e a családhoz és emellett még sok más. A férfi és a nő közötti korkülönbségnél a Káma-Szútra azt javasolja, hogy a férfi legyen legalább három évvel idősebb.

Az ideális férj kiválasztása

Mindenkinek fontos, hogy kivel szeretné leélni az életét, ez a könyv pedig a nőknek is fontos tanácsot ad a párválasztásról. A könyv kimondja, hogy a nőnek a férfit az értékei alapján kell megítélnie. A férfinak szükséges nagylelkűnek, hálásnak és adakozónak lennie, ugyanakkor őszintén érdeklődnie kell a nő iránt, hiszen enélkül ezeknek a tulajdonságoknak semmi haszna nincs.

Boldog házasok akik a Káma-Szútra alapján választottak párt

A házasságról

Sokan azt gondolják, hogy a házasság inkább egy szerződés és egy tranzakció, amely bármikor felmondható. A párok nagyrésze úgy hiszi, hogy a válás egy könnyű kiút, és bármikor újra lehet házasodni. A Káma-Szútra szerint a házasság egy életen át tartó kapcsolat, és a párnak minden erőfeszítést meg kell tennie ennek megtartása érdekében.

Persze ezeken túl még rengeteg érdekes témáról ír ez a könyv, és sok tanács a mai napig megállja a helyét, így érdemes legalább egyszer átlapozni ezt a könyvet a boldog élet elérése érdekében.

Pózok és technikák

Ez a könyv több száz érdekes szexpózt mutat be, amiket érdemes tanulmányozni, ha szeretnél egy kis változatosságot vinni a saját hálószobádba. Összegyűjtöttünk nektek három pózt, melyek mára sok ember kedvenceivé váltak. 

Nirvána póz

Ez a pozíció némileg hagyományosabb, azonban rendkívül élvezetes. A nő hanyatt fekszik, és megkapaszkodik az ágy végében, azonban lábait nem tárja szét, hanem összezárja, a férfi így hatol bele. Ez segít abban, hogy a klitorisz extra ingerlést kapjon. Ha szeretnéd még inkább feldobni ezt a pózt, akkor próbáld ki a masculan Dotted óvszerünket, amellyel extra gyönyört szerezhetsz partnerednek.

Indiai misszionárius póz

A misszionárius póz a legismertebb és a legkedveltebb az emberek körében, azonban az indiai fajtája talán még ennél is jobb. Ebben a pózban a nő felhúzza lábait, és a behatolást követően felemeli a csípőjét. Ennek következtében a pénisz mélyebbre tud hatolni, és a férfi ágyéka a nő klitoriszát stimulálja. Ha még ennél is jobban feldobnád ezt a pózt, akkor próbáld ki a magától melegedő síkosítónkat, ami garantáltan feltüzeli a hangulatot.

Hintaló póz a Káma-Szútrából

Hintaló póz

Ebben a pozícióban a férfi laza törökülésben helyezkedik el, a nő pedig felülről ereszkedik rá. Ebben a pózban a nő irányít, és határozza meg az ütemet. Ha szeretnél mindent elsöprő gyönyört okozni partnered számára, akkor vesd be a masculan Ribbed+Dotted óvszert, amely textúrájának köszönhetően még a szokásosnál is több élvezetet nyújt.

Káma-Szútra az életedben

Elmondhatjuk tehát, hogy a Káma-Szútra értékes tanácsokkal lát el életed különböző területein. A szexpózok mellett felhívja a figyelmet partnered megismerésének fontosságára és a megfelelő pár kiválasztásának szempontjaira is. A szexuális együttléteknél előtérbe helyezi a nők gyönyörét, illetve párod titkos vágyainak megismerését és teljesítését. A Masculan termékeivel a szexuális együttlétek minőségét a következő szintre repítheted. Te melyik pozíciót próbálnád ki legközelebb?

2

Vélemény, hozzászólás?