Ezekkel izgasd fel magad pornófilmek helyett!

Fiatal lány nyalókázik
2024. január 9

Az Eufória című sorozat egyik jelenetében meséli az egyik főszereplő csaj, hogy ő csak azért néz pornót, hogy tudja, hogyan kell mozogni és milyen hangot kell kiadni szex közben. Pedig a mainstream pornóból nem igazán lehet tanulni. Kicsit olyan, mintha egy akciófilmből tanulnál meg vezetni… Ebben a blogbejegyzésben mutatunk néhány alternatívát a pornófilmek helyett!

Először is fontos megjegyezni, hogy nem akarunk megszégyeníteni, ha pornót nézel! Nem vagy egyedül. Rengetegen néznek pornót, nemcsak pasik, nők is. Ami szomorú, hogy már egyre fiatalabban “állunk neki” a pornónézésnek. Ezért már jó korán “megtanuljuk” a tévhiteket, ami akadályoz abban, hogy szuper legyen a szexuális életünk.

Még tavaly tavasszal voltunk egy szexmunkáról tartott kerekasztal beszélgetésen, ahol egy népszerű pornós és escort elmesélte, hogy több olyan megrendelése is volt, amikor el kellett magyaráznia a leendő ügyfelének, hogy a pornóban látott jelenetet a valóságban lehetetlen “lejátszani.”  

Most itt nem akarjuk felsorolni az összes érvet a mainstream pornó ellen. Sok cikkben leírták már, sok pszichológus elmondta, hogy miért káros. Csak annyit szeretnénk hozzátenni, ha nézel pornót, mellette képezd magad: tanulj a szexualitásról, és ne gondold, hogy minden nő vagy férfi úgy és azt szereti, amit a pornóban látsz. A közös beleegyezésről, az anatómiáról és a nemi betegségek elkerüléséről, az őszinte kommunikáció fontosságáról és a megfelelő védekezési módszerekről nem a mainstream pornóból fogsz tanulni.

  1. Etikus pornó

Szokták még feminista pornónak is hívni; az etikus szerintünk jobban leírja az egészet. Tudnod kell, hogy természetesen erről is vannak viták, hogy ez jobb-e, mint a mainstream pornó. Mi azt gondoljuk, hogy igen, jobb, de elfogadjuk, hogy vannak a témában más vélemények. 

“Bűnösnek és mocskosnak éreztem magam, amiért pornót néztem, aztán eljutottam oda, hogy olyan filmeket csinálok, amit én is szívesen megnézek” – mondta Erika Lust, svéd etikus pornófilm rendező.

Na, de mégis mitől etikus egy ilyen pornó film? 

  • A nők szemszöge is megjelenik ezekben a filmekben, nemcsak “húsdarabok.”
  • Ezek a filmek sokszínűek, vagyis mindenféle embert látsz bennük, mindenféle testalkatot, bőrszínt. És olyan témák is megjelennek, amelyek elképzelhetetlenek a mainstream pornóban. Például itt egy etikus pornófilm a mellrák utáni felépülésről szóló szexualitásról, ami így elsőre ijesztő lehet a számodra, de azoknak, akik benne vannak, nagy segítség lehet.
  • Kifejezetten tanítási céllal is készülnek filmek: vannak például terhesség alatti szexről is filmek, vagy itt egy a közös önkielégítésről.
  • A filmforgatás minden szereplője a gyakornoktól a rendezőig tisztességes fizetésért, tisztességes körülmények között dolgozik.
  • Biztonságos környezetben forgatnak a színészek: vagyis  szigorúan veszik az STD szűréseket, illetve minden jelenet minden résztvevő előzetes beleegyezésével történik.
  • A készítők és a szereplők névvel vállalják a munkájukat, mert büszkék rá.

Ami miatt sajnos sokan nem az etikus pornót választják az az, hogy fizetni kell érte. Nyilván, amíg ingyen hozzá lehet férni a mainstream tartalmakhoz, addig nehéz elmagyarázni, ha fontos neked, hogy etikus legyen az ételed vagy fenntartható a ruhád, akkora pornód is legyen etikus!

Etikus pornó lelőhelyek:

Fiatal pár erotikus, intim helyzetben
  1. Erotikus GIF-ek

Persze ezek is pornóból vannak kivágva, de megtalálhatod a kedvenceidet, sőt készíthetsz magadnak saját pornó GIF gyűjteményt. Csomóan amúgy is bele-beletekernek a pornófilmekbe, hogy eljussanak a kedvenc részükig; a GIF gyűjtemény csodás esszenciája lehet ezeknek a kedvenc jeleneteknek.

Az interneten keresgélve nagyon sok ilyen GIF gyűjtő oldal van a hardcore verzióktól a kedvesebb, erotikusabb verziókig. Akár közös gyűjteményt is készíthettek a kedveseddel, vagy csinálhatsz neki ajcsiba egyet. És ez megint remek lehetőség, hogy őszintén beszélgessetek a partnereddel a szexualitásról: lehet egy IGEN, NEM, TALÁN listát készíteni GIF-ekből a vágyaitokról.

Néhány erotikus GIF lelőhely:

  1. Erotikus olvasmányok

Nyilván mindenkinek más az ízlése, így mást jelent mindenkinek az erotikus. A lényeg, hogy bár sokkal nehezebb manapság leülni olvasni, mint régen, érdemes nem elfelejteni az erotikus regények, novellák műfaját!  (Mindenkit csodálunk, aki sok könyvet olvas! ❤️️)

Itt valóban a fantáziádra van bízva, hogy milyenek a szereplők, pont ez benne az izgató! Ha neked A szürke ötven árnyalata jön be, akkor lehet , hogy bírni fogod a Júlia vagy Romana füzeteket, amelyekben inkább romantikus történetek vannak, diszkrét együttlétek leírásával. Ha pedig interaktív olvasmány élményre vágysz, akkor ott a “kaland, játék, kockázat” kategóriában, “A lány belép egy bárba” című könyv. Ebben eldönheted, hogy milyen kalandokba szeretnél keveredni. Nyilván ez is a limonádé kategória, ne számíts óriási mélységekre, dehát nem is ez a cél….

Aztán ott vannak a “nagy klasszikusok”, amelyeket antikváriumokból olcsón be lehet szerezni. Ilyen például az Emmanuelle. Ebből aztán több film is készült, és kétségkívül vannak benne izgató részek, de azért a mai szemmel nagyon meredek: például a főhősnő nagyjából a harmadik oldalon két kisgyerek előtt keveredik intim szituációba. Aztán ott van a nagyon híres botránykönyv, a Catherine M. szexuális élete, amit csak azoknak ajánlunk, akik szeretik az egy nő, sok férfi jeleneteket, mert szinte csak azok vannak benne. 

Ha pedig van kedved angolul belemerülni az erotikus olvasmányokba, akkor sok gyűjtőoldalt találsz, ahova bárki beküldheti a saját írásait. Neked csak meg kell találni a kedvenceidet, és ez nem túl könnyű feladat. Ilyen oldal például a Literotica vagy a kifejezetten LMBTQ történeteket gyűjtő Nifty.

Fiatal lány erotikus könyvet olvas
  1. Mobilappok a kis mocskos szívedhez

Sajnos magyarul nincsenek ilyen applikációk, csak angol verziókat tudunk ajánlani. Viszont nagyon izgalmasak tudnak lenni, és még nyelvet is tanulhatsz 😉

A Dipsea előfizetéses ugyan, viszont cserébe elképesztő tárháza az erotikus hangoskönyveknek: nagyon sok audiotörténet közül választhatsz a romantikus történetektől a kőkemény verziókig. Aztán persze az előzőek alapján, ahogy egy jó streaming szolgáltató, az ízlésednek megfelelő történeteket dobja fel.

Aztán vannak olyan erotikus appok, amelyek arra valók, hogy a párok / szexpartnerek küldhessenek egymásnak szexi dolgokat, ilyen például a Desire. Az ilyen mobilalkalmazások segítik a párok közötti kommunikációt is, hiszen felkínálják a lehetőségeket – például kártyákat lehet egymásnak küldeni különböző erotikus “cselekedetek” leírásával. 

Így a végén csak arra biztatunk benneteket, hogy mindig legyetek erotikusan kíváncsiak, keressétek meg azokat a nektek való tartalmakat pornófilmek helyett, amelyek izgatják a fantáziátokat és még szuperebbé tehetik a szexuális életetek. 

Ha tudtok egy jó erotikus könyvet, mobilappot, honlapot, bármit, ami hasonlóan izgalmas, mint a pornó, írjátok meg nekünk!

4

Vélemény, hozzászólás?