A jó szex kulcsa: szeresd önmagad!

2022. szeptember 14

Sporttal a minőségi szexuális életért – kicsit furán hangzik, pedig nem butaság. Ha rendszeresen sportolsz, akkor nemcsak az egészségednek és az alakodnak teszel jót, hanem a mentális egészségednek és az önbizalmadnak is.

Már szinte mindannyian tudjuk, hogy a testmozgás endorfint (ismertebb nevén: boldogsághormont) termel. Persze nem ez az egyetlen előnye, hiszen az elmúlt évek során több kutatás is bebizonyította, hogy a rendszeres sport kitartóbbá és magabiztosabbá teszi az embert. Az önbizalom pedig olyasmi, amit nemcsak a munkában, hanem az élet minden területén, így a szexben is tudunk kamatoztatni.

Tudtad például, hogy nők és férfiak százezreinek a nemi életére nyomja rá a bélyegét az önbizalomhiány? A nőknél leginkább a torz énkép okoz problémát: az egyik leggyakoribb aggodalom a mellméret. Sok nő vagy túl kicsinek, vagy túl nagynak véli kebleit, vagy éppen a formáival, szimmetrikusságukkal elégedetlen.

Annak ellenére, hogy az utóbbi időben egyre több a testpozitív kampány különböző korú és alkatú modellekkel, a hölgyek nagy része még mindig nincs kibékülve a narancsbőrrel, illetve adott esetben a „párnácskákkal”. Fontos hangsúlyozni, hogy mindkettő teljesen természetes, annak ellenére, hogy az utóbbi évtizedekben egyfajta háború alakult ki a narancsbőr ellen, pedig egyáltalán nem ördögtől való dologról van szó. A nőknél a bőralja több zsírt tartalmaz, mint a férfiaknál – egyszerűen összefoglalva: a narancsbőrt a nők bőr alatti zsírszövetének jellegzetes felépítése okozza. Ezen zsírszövetek mennyisége, valamint vastagsága nemenként nagyon különböző, éppen ezért nem lehet olyan „narancsbőr elleni” kampányt látni, melyben férfiak szerepelnek. Természetesen lehet rajta valamennyit segíteni, de ez elsősorban egyénfüggő – viszont fontos hangsúlyozni, hogy ez egyáltalán nem egy olyan probléma, ami miatt egy nőnek kényelmetlenül kellene éreznie magát a bőrében.

Természetesen a férfiaknak is megvannak a maguk gondjai: a legtöbben a méretükkel nincsenek kibékülve, illetve legalább ugyanennyi férfi aggódik amiatt, hogy nem bírja elég ideig az ágyban, és nem tudja megfelelően kielégíteni partnerét.

Ezek az aggodalmak jelentősen rányomhatják a bélyegüket megannyi pár szexuális életére, pedig, ha jobban belegondolunk, akkor egy egészséges kapcsolatban a feleknek nincsenek irreális elvárásaik a másikkal szemben. Kezdjük el szeretni a testünket, adjunk meg neki mindent, amire szüksége van, – a minőségi ételektől kezdve a rendszeres testmozgásig, és nemcsak jobban fogjunk érezni magunkat, hanem az élet alapvető örömeit is (mint például a szex) megtanuljuk teljesen élvezni és értékelni.


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .