Mondj nemet a techre, és igent a szexre!

2022. augusztus 30

A technika a mindennapjaink részévé vált: a legtöbb hétköznapi problémát meg tudjuk oldani egy okostelefon segítségével, és ha valamelyiket mégsem, azon keresztül tudunk segítséget kérni. Ráadásul az utóbbi időben egyre többünk életének a részévé váltak az okosórák is, így a kütyük már tényleg kitöltik a mindennapjainkat. De ez hogyan hat a szexuális életünkre? Nos, nem túl jól.

Az okostelefon sok esetben valóban nagyon hasznos, de meg kell tanulnunk félretenni. Magunk és a kapcsolatunk érdekében is. Meghitt összebújás helyett a legtöbben a telefonjukat nyomkodják elalvás előtt (ez amúgy a mentális egészségünknek sem tesz túl jót). Ráadásul a kutatások szerint sok embernek a kedvét is szegi az, ha a párja az ágyban is a telefonját nyomkodja (egyesek pedig, bármilyen bizarrul is hangzik, de szex közben is görgetik a képernyőt), így pedig érthető, hogy sokan egyre kevésbé kezdeményezik már az összebújást. Azonban mit tehetünk azért, hogy a modern technológia ne nyomja rá a bélyegét a szexuális életünkre?

Elsősorban meg kell tanulnunk élvezni egymás társaságát kütyük nélkül. Adjatok teret a beszélgetéseknek, vagy ha szexisebb dologra vágytok, akkor felváltva masszírozzátok egymást. Lámpák helyett gyújtsatok gyertyát, illatosító spray helyett használjatok füstölőt – adjátok meg a módját! Fontos az is, hogy megtanuljuk újra őszintén, a jelenben átélni a pillanatokat. Közös program vagy nyaralás során próbáljatok minél kevesebbszer a telefonotok felé nyúlni, élvezzétek a pillanatot, a finom ízeket, egymás társaságát. Persze az a legjobb, ha egyáltalán nem visztek magatokkal ilyen helyekre telefont, de ez sokak számára nem kivitelezhető. Ha valakinek fontos, hogy elérhető legyen a szerettei vagy a munkahelye számára, akkor érdemes egy „butatelefont” beszerezni, így mindenki jól jár.

Érdemes egy-egy hétvégére digitális detoxot beiktatni, vagyis nem használhattok egész hétvégén semmilyen kütyüt! Elsőre talán kicsit ijesztőnek hangzik, pedig könnyebb kivitelezni, mint ahogy azt az ember elsőre gondolná. Ráadásul így tényleg közelebb kerülhettek a párotokhoz, elmehettek kirándulni, és a természet lágy ölén pedig talán még „ihletet” is kaptok.


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .