Kellemetlen intimszag, avagy jó illatú vagyok-e odalent?

Női alsónemű virágokkal, intimszag koncepció
2024. április 23

Az egyik legnagyobb félelmünk szex közben – főleg a csajok szoronganak ettől -, hogy kellemetlen intimszag várja a partnerünket “odalent.” Persze a férfiaknak is vannak hasonló parái. Ebben a blogbejegyzésben összeszedtük neked, hogy hogyan tudsz magadra figyelni, hogyan ápolhatod szex előtt és után az intim testrészeket, és honnan tudod, ha valami gáz van odalent.

Először is a legfontosabb – akár csaj vagy, akár pasi – hogy az természetes, ha nem vagy virágillatú odalent. A kellemetlen intimszag nem a normális, természetes illatodat/szagodat jelenti. Biztos olvastál már tippeket, hogyan tudod megváltoztatni, netán parfümillatúvá tenni magadat odalent, de ezekre nincsen bizonyíték. Sőt, vannak olyan javaslatok, amelyekkel még kárt is okozhatsz. Egyébként, ami teljesen normális odalent: a sós, akár fémes íz, illat.

Kellemetlen intimszag: honnan tudom, hogy mi a kellemetlen?

A férfiaknak annyival könnyebb dolguk van, hogy pisilés közben minden egyes alkalommal megfogják a péniszüket – látják, tapintják, kialakul egy intimebb kapcsolat a nemi szervükkel -, mint a nőknek a sajátjukkal. A nők pisilés közben nem látják vagy fogják a saját nemi szervüket  –  konkrétan tükör kell hozzá, ha látni szeretnék. Ugyanakkor meg nagyon fontos, hogy képben legyünk a saját intimszagunkkal odalent. Erre van egy jó módszer: szagold meg mindennap a bugyid, az alsógatyád! Ez elsőre lehet undinak hangzik, viszont így képben leszel az általános szagoddal odalent, és ha valami változik, eltér a megszokottól, azt ki tudod szagolni, és máris tudsz megoldást keresni a bajra, ha van.

Tehát ahhoz, hogy ne legyen szorongásunk a kellemetlen intimszag miatt, az tudjuk tenni, hogy figyelünk magunkra, a szagunkra, és mindent megteszünk a higiéniáért. Persze, mindkét nem túl is tudja tisztítani magát odalent, az meg megint nem jó.

Fehér, női alsónemű karon viselve

Kellemetlen intimszag: hogyan kerüljem el csajként?

A punci alapvetően egy öntisztító szerv, pontosabban a vaginád, a belső része. Vagyis egyáltalán nincs szükség hüvelyöblítésre a sima hétköznapok során, mert felboríthatja a természetes hüvelyflórát. Vagy “elmaszkolhat” fennálló egészségügyi problémát. Vannak róla viták, hogy akkor a hüvelyöblítés vajon jó vagy rossz dolog-e. Pont ezért kérdezd meg az orvosod, hogy mit gondol róla, mert lehetnek olyan életszakaszok, amikor ajánlott lehet.

Vannak más, hatékony módszerek, hogy megőrizd a vagina egészségét. 

 • Például hordj természetes anyagokból készült alsóneműket, hogy tudjon szellőzni, és ne legyen táptalaja a baktériumoknak. 
 • A napi hüvelyöblítés helyett fürdés, zuhanyozás közben langyos/meleg vízzel mosd meg magad odalent.
 •  Kicsit húzd szét a nagyajkakat, kisajkakat, öblítsd le ezeket is!
 •  A fenekedet is mosd meg, az is hozzátartozik a lenti intimhigiéniához!
 • A vécépapírt pedig sose használd hátulról előre, mindig fordítva, nehogy a baktériumok a feneked környékéről előre vándoroljanak. 
 • Járj rendszeresen STD szűrésre, méhnyakrák szűrésre – ezekkel is sokat teszel az egészségedért!
 • Szex után pedig szintén elég a langyos, meleg vizes lemosás irritáció és/vagy illatmentes szappannal.

Persze van olyan, hogy mindent elkövetsz és mégis becsúszik egy fertőzés, de ha figyelsz magadra, akkor időben el tudod csípni, és a megfelelő kezelést megtalálni.

Kellemetlen intimszag: hogyan kerüljem el pasiként?

A pénisz tisztántartása  – az anatómiai különbségeket leszámítva – nagyon hasonló a vagináéhoz. Itt még hozzá jöhet a sperma illata miatti szorongás. Csak zárójelben – sajnos az, ha órákkal a szex előtt megiszol három köbliter ananászlevelet sem fogja finomabbá, illatosábbá tenni odalent a dolgokat. Viszont egy általános, jó életmód igen. Ez vonatkozik egyébként a puncitulajdonosokra is. Szóval, ha nem dohányzol, nem iszol rendszeresen alkoholt, odafigyelsz arra, hogyan táplálkozol, máris sokat tettél az intim egészségedért is.

Ananász ás ananász juice

Szóval, így tudod megőrizni a pénisz egészségét:

 • Hordj természetes anyagokból készült alsóneműket, hogy tudjon szellőzni, és ne legyen táptalaja a baktériumoknak! 
 • A fürdéshez, zuhanyzáshoz válassz nem irritáló, illatmentes szappant! 
 • Ha nem vagy körülmetélve, akkor a fitymát óvatosan húzd le, és ott is alaposan mosd meg!
 • Ne forró, csak meleg vízzel!
 • Aztán törölközéskor alaposan szárítsd meg!
 • A fenekedet is mosd meg, az is hozzátartozik a lenti intimhigiéniához!
 • Járj rendszeresen STD szűrésre, prosztata szűrésre – ezekkel is sokat teszel az egészségedért!
 • Szex után pedig szintén elég a langyos, meleg vizes lemosás irritáció és/vagy illatmentes szappannal.
 • Azért is írtuk le ezeket, bár biztos, hogy sokan így csináljátok, mert a pasik (is) hajlamosak túltisztítani a péniszüket.
 • Ne használj például csajoknak való intimmosakodót sem!
 • Előfordulhat, hogy kipirosodik, mert érzékenyebb a bőröd odalent, ilyenkor érdemes megtalálni a számodra legideálisabb mosakodószert.

Végezetül, mi van, ha a partnerünknek nagyon kellemetlen intimszaga van odalent? Hát, ez baromi nehéz kérdés, mert nyomasztó ilyen tabu témáról lazán beszélgetni. Ugyanakkor meg, ha úgy érzed, hogy egészségügyi problémája lehet – korábban nem volt ilyen illatú, ízű – mondd el neki egy megfelelő pillanatban!  Tudjuk, nagyon nehéz; nagy esélye van, hogy zokon veszi, viszont ahhoz, hogy élvezetes és biztonságos szexuális életet tudjatok élni, hozzátartozik az egészség.

4

Vélemény, hozzászólás?