GYIK

1. MENNYIRE BIZTONSÁGOS AZ ÓVSZERHASZNÁLAT?

Az óvszernek alapvetően két funkciója van: az egyik a nemkívánt terhesség megelőzése, a másik a szexuális úton terjedő betegségek elleni védekezés. Megfelelő használat esetén nagyszerűen működik – mert a modern óvszerek jól illeszkednek, rendkívül ellenállóak és így igen biztonságos fogamzásgátlók.

Ennek ellenére egyetlen fogamzásgátló sem garantál 100%-os védelmet a terhesség vagy fertőzés ellen. A masculan® óvszer megfelelő használatával azonban óriási lépést tettél a biztonságos együttlét érdekében.

2. MIT TEGYEK “UTÁNA”?

Az ejakuláció után a pénisz elernyed. Ez nem jelent problémát, ha az ejakulációt követően a péniszt az óvszerrel együtt a tövénél tartva kihúzod a hüvelyből. Ha ezt nem teszed meg, az ondó kijuthat az óvszerből, és elérheti a hüvelyt; ezt meg kell akadályozni.

3. MIKOR JOBB ELKERÜLNÖM A LATEX ÓVSZER HASZNÁLATÁT?

Mint az életben mindig, a latex óvszer használatát illetően is vannak kivételek. Bár a latexallergia rendkívül ritka, annak, aki allergiás, nem tanácsos a latex óvszerhasználat. Ugyanez vonatkozik a péniszen vagy a hüvelyen történő gyógyszerek külső alkalmazására is. A toleranciával kapcsolatban fordulj orvoshoz vagy gyógyszerészhez.

4. HOL A TANÁCSOS A MASCULAN® ÓVSZEREKET TÁROLNI?

Mivel a szex gyakran spontán módon történik, mindig legyen kéznél nálad egy óvszer (tudod: soha ne menj el nélküle!). A legjobb, ha jó előre betárazol, hogy soha ne érhessen meglepetés. Hosszabb otthoni tárolás esetén helyezd az óvszert hűvös, száraz helyre, napfénytől védve. Ez természetesen nem jelenti a hűtőszekrényt – egy fiók is megfelel.

5. MILYEN TÍPUSÚ SÍKOSÍTÓ GÉL HASZNÁLATA AJÁNLOTT?

Természetesen használhatsz síkosítót, ha még több izgalomra vágysz! Arra azonban ügyelj, hogy ne olaj- vagy zsír alapú síkosító gélt használj, mert ezek tönkreteszik a latexet. A legjobb, ha az eredeti, vízbázisú masculan® síkosító gélek közül választasz: zöldalma vagy eper illatú, esetleg selymes, bársonyos vagy melegítő hatású: ez a te döntésed. Bármelyikkel csempészhetsz egy kis játékosságot a közös pillanatba! 

6. MIÉRT NEM HASZNÁLHATOM TÖBBSZÖR UGYANAZT AZ ÓVSZERT? 

Az óvszerek mind egyszeri használatra készültek. A használat utáni mosástól a természetes anyag lekopik, elhasználódik, és már nem fog úgy passzolni, mint először. Az az igazság, hogy a használt óvszer nem csak nem biztonságos, de kicsit sem szexi. Inkább szerezz be egy nagy csomaggal a masculan®-ból – garantált élvezet és biztonság!